5 trinn til hvordan vi kan kommunisere bedre ved å bruke mindfulness

Mindfulness, eller oppmerksomt nærvær, er ikke bare pusteøvelser og meditasjon. Det er også en måte å tilnærme seg livet og menneskene rundt oss. Det handler også om holdninger, aksept og tilstedeværelse.

Visste du at mindfulness også gjør oss bedre i stand til å kommunisere med andre?

Her kan du lese hvordan du ved hjelp av 5 trinn kan kommunisere bedre:

  1. For å møte andre mennesker er det viktig å ha landet i seg selv og kjenne trygghet og tilstedeværelse. Hvis du skal ta en vanskelig samtale, er det lurt å starte med å finne sin egen pust og sin egen ro.
  2. Mindfulness gjør oss til bedre lyttere. Legg bort mobilen, og vært fullt og helt tilstede når du lytter til et annet menneske. Se, nikk, bekreft den andre, og ikke tenk på hva du skal si etterpå eller hvilken historie du skal fortelle når den andre er ferdig. Det gjelder også om du er uenig i det som blir sagt, eller om du er opprørt. Når man virkelig lytter til den andre, vil den vi snakker med føle seg verdsatt og sett, noe som er et grunnleggende behov for oss mennesker.
  3. Ta utgangspunkt i deg selv. Ved å formidle dine egne tanker og følelser, i stedet for å si «du lytter aldri! Du er alltid så uinteressert i å gjøre ting sammen med meg!», kan du si hvordan du opplever det dere snakker om. «Jeg opplever at jeg har en annen forventning til hva der vil si å lytte enn det du ser ut til å ha. Hvordan kan vi finne en felles vei for oss begge?»
  4. Vær åpen, inviterende og prøv å ikke reager på følelser. Ta et dypt pust før du responderer. Det roer deg, og gjør at du lettere får en oversikt. Det roer også eventuelle spenninger mellom deg og den du kommuniserer med.
  5. Aksepter at vi er ulike og at vi har ulike behov, samt ulike måter å kommunisere på. Vi må gi og ta, men prøve å finne noen felles intensjoner for hva vi ønsker å oppnå når vi kommuniserer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..