Foredrag

99881ac5-3221-4256-839b-13f219dd0012

Kloke ord, basert på erfaring og kompetanse. Dyktig og autentisk formidling. Dette var mer enn et ordinært kinderegg! Du tar tempen på hverdagen anno 2021, Unn Therese Omdal. Anbefales varmt! – Solveig Fridheim Torp, fagleder Kreftomsorg Rogaland

Balanse i urolige tider
Vi lever i en tid med mye uro. Krig i Ukraina, energikrise, renteøkning og prisstigning preger hverdagene våre. I tillegg har vi nettopp kommet ut av en pandemi, med de konsekvensene det har hatt for vår fysiske og psykiske helse, for arbeidslivet og samfunnet som helhet.

Uroen er i ferd med å sette seg i oss, og det gjør noe med oss. Jeg har snakket med mennesker som forteller at de kjenner på stress og bekymringer, og at de har en klump i magen når de tenker på fremtiden.

Hva kan vi gjøre for å skape indre ro når samfunnet føles mer uoversiktlig og kaotisk? Hvilke verdier er viktige for oss, og hva er det som gir mening og glede? Hvordan kan vi bli bevisst hva som skaper stress, og hvordan vi konkret kan håndtere det?

Og ikke minst: hva skal til for å skape en hverdag der vi finner en ny balanse mellom arbeid, fritid og samtidig finne indre ro?

Det finnes selvsagt ingen quick- fix, og det nytter ikke å tro at noen stressmestringsteknikker eller «turer i skog og mark» hjelper på verdenssituasjonen. Samtidig er det svært viktig å finne indre ro og styrke, så vi bedre kan få oversikt og navigere i den hverdagen vi nå lever i. Jeg vil dele historier og skråblikk, og gi konkrete tips og verktøy til hvordan vi kan skape en god balanse, indre ro, glede og energi.

Foredraget kan også holdes digitalt.

Ta kontakt om du ønsker mer informasjon!

Et nært, varmt og gjenkjennelig budskap. Formidlet på en oppriktig og ærlig måte. – Eva Fagerheim, Virksomhetsleder ved LHL klinikken Nærland. 

Jeg tilbyr også følgende foredrag: 

Diagnose: Flink pike
I dette foredraget forteller jeg om min personlige reise fra utbrenthet til å skape en hverdag med mindre stress, mer energi og økt livskvalitet. Foredraget er basert på boken min, «Diagnose: Flink pike». Jeg gir et ærlig og åpent glimt inn i en hverdag bak fasaden, som alenemor med fire gutter, jobb, husarbeid, og alle de rollene og aktivitetene vi moderne mennesker har, og hvilke grep vi har tatt for å redusere stressnivået i familien. Hvem er det som setter disse kravene til oss, at vi skal prestere på alle livets arenaer?

Vi er mennesker 24 timer i døgnet, og stressnivået hjemme påvirker hvordan vi har det på jobb. Og omvendt. Foredraget er en blanding av historiefortelling, der jeg deler morsomme og ærlige historier, og konkrete verktøy innen mindfulness og stressmestring som du kan ta med deg hjem, så du kan skape en enklere hverdag for deg og dine nærmeste.

Diagnose: Flink pike var god å ha som hjelp gjennom en tung periode i livet mitt. I boka deles konkrete tips og metoder som kan være til hjelp når de ytre belastningene blir for store og det indre stresset alt for høyt. Unn Therese deler også sin personlige historie i boka og det er lett å relatere til det «å ha møtt en vegg». Dette er en bok for alle, om du er sliten, energiløs og sitter fast i den berømmelige tidsklemma eller bare trenger en påminnelse om hva som gir livet glede og god livskvalitet. – Åse Haukeland Helleren, Finansiell Rådgiver. 

img_5747

Kommunikasjon og hersketeknikker
Hvordan kommunisere effektivt? Hva er hersketeknikker, og hvordan slå tilbake med snert og eleganse? Dette foredraget har jeg holdt i en årrekke, både gjennom «Kvinner kan» – kurs i Arbeiderpartiet, men også for ulike fagforeninger og organisasjoner. Som aktiv politiker og styremedlem med både lokale og sentrale verv gjennom 18 år, har jeg både blitt utsatt for hersketeknikker, og helt sikkert brukt hersketeknikker selv.

I dette foredraget blander jeg personlige erfaringer med kunnskap om kommunikasjon og hersketeknikker, og gir konkrete råd for hva man kan gjøre når man utsettes for en hersketeknikk. Det viktigste er å bli bevisst, og å sette sunne grenser for seg selv. I tillegg forteller jeg om hvordan du kan kommunisere effektivt, slik at du blir hørt, sett og forstått. Jeg formidler stoffet med både alvor og glimt i øyet.

Foredraget til Unn Therese Omdal «kommunikasjon og hersketeknikk» er utrolig inspirerende, men også en tankevekker. Gir god læring, samtidig en forståelse om hva som skjer i kommunikasjon. Hvordan hersketeknikker kan bli brukt både i jobb-sammenheng og i andre fora. Unn Therese Omdal formidler med både seriøsitet og med en god del humor. God formidler og kjekt å høre på. Ett spennende lærerikt tema, spesielt når en blir bevisst på hvordan hersketeknikker brukes, noen ganger både bevisst og ubevisst. foredraget kan anbefales. Jeg formidler ofte hennes navn og epost videre til de som leter etter forslag til gode foredragsholdere.
– Marit Larssen, Yrkesseksjonsleder for Kontor og Administrasjon – Rogaland Fagforbund.

Aftenbladet

Portrettintervju av meg i Stavanger Aftenblad 22. mai 2021- her snakker jeg om bakgrunnen for «Diagnose: Flink pike» og mine foredrag.

Hvem er jeg? 
Mitt navn er Unn Therese Omdal, og jeg har holdt foredrag i mange år, både innen politikk, for fagbevegelser og for bedrifter og organisasjoner. Her kan du lese mer om min bakgrunn.

De siste tre årene har jeg holdt over 60 foredrag, og jeg skreddersyr mine foredrag etter hvilke temaer tilhørerne ønsker. Jeg tilbyr også foredrag via Teams og andre, nettbaserte løsninger.

Dersom du er interessert i mer informasjon, kan du kontakte meg på:
Telefon: 932 60 872
Epost: unn.omdal@gmail.com