Årets ord er valgt!

Hvert år, etter at julefreden har senket seg, begynner jeg med det jeg kaller en «mental varetelling». Jeg går igjennom året som har gått, bearbeider, jobber meg igjennom det som har vært fint og vanskelig, gledesfullt og komplisert. Fjelltopper og mørke dalbunner.

Jeg går igjennom fire områder av livet:

1. Kropp, sjel og sinn

2. Karriere

3. Hjem

4. Relasjoner

Jeg gjør det ved å skrive, meditere, gjøre yoga og ikke minst med å gå turer i naturen. Jeg føler at jeg plasserer hendelser i de hyllene de hører hjemme, og rydder i tanker og følelser. Legger bort, pusser støv og arkiverer. Aksepterer, prøver å romme alle følelser, og deretter: gi slipp.

Dette er en nyttig, indre opprydding som er helt nødvendig for å gi plass til det nye året. Det frigjør, det healer og er godt for sjelen. Det er dyptgripende og vekker alle følelser. Jeg elsker følelsen av å starte med blanke ark igjen, og lage en plan for nye mål, intensjoner og hvilken retning jeg ønsker at det nye året skal ha. Hva jeg vil fylle det med. Hvilke energier, stemninger og følelser jeg ønsker å fylle livet med.

Årets ord

De siste årene har jeg også laget et eget ord som jeg ønsker skal gjenspeile året som kommer. Et ord som skal styre og guide meg i hverdagene. Ordet kommer etter de gjennomgangene jeg har hatt i den «mentale varetellingen», og det skal bety noe på et dypt plan. Gjenspeile mine mål og verdier. Et ord som gir mening, og som jeg kan bruke i konkrete situasjoner.

Hvordan gikk det med ordet for 2020?

I fjor valgte jeg ordet ro. Etter hektiske år med store omveltninger, kjente jeg sist romjul at det var ro jeg trengte. Ro i hverdagene, mer indre ro, mer ro i forhold til de valgene jeg skulle ta. Ro med mine nærmeste. Jeg ønsket at livet skulle falle mer på plass.

Så kom koronaen. Og på en merkelig måte har dette året, som har vært en sammenhengende unntakstilstand, gitt mer ro. Men også mer uro. For det er som om alt har kommet til overflaten. De fleste av oss har kjent på usikkerhet og uro ifht jobb og økonomi, og mitt lille enkeltpersonforetak har så å si ligget helt nede. I 2019 holdt jeg 40 foredrag, og jeg hadde flere foredrag som var booket våren og sommeren 2020. Alt ble naturligvis avlyst.

Følelser har krevd sin plass. Både de som gir en fornemmelse av brusende bobler med rosa glitter på og de som er så mørke og harde at det føles som en svart klo som klemmer rundt brystet. Som gjør det vanskelig å puste. Jeg har måttet dypdykke ned i gamle mønstre, se nye sammenhenger og bli enda bedre kjent med meg selv. Bearbeidet. Funnet en ny aksept. Og ro.

Årets ord for 2021

Hvilket ord har jeg valgt for neste år? Etter å ha jobbet meg igjennom nyttårsmanifestet mitt, dukket ordet opp i går. Bevegelse. Ordet som skal guide og lede meg gjennom 2021 er bevegelse.

Bevegelse omfatter de fire hovedområdene jeg jobber med i nyttårsmanifestet: kropp, sjel og sinn, karriere, hjem og relasjoner.

Jeg trenger mer fysisk bevegelse, for helsen har godt av det. Korsrygg og hofter har surmult litt dette året. Flere turer, mer yoga og mer styrketrening. Bevegelse er også godt for sjelen, og særlig yoga og meditasjon vil bevege meg mer på et indre plan. Med sinn mener jeg tanker og følelser, og det å jobbe med påfyll av det som gjør godt. Sette sunne grenser, jobbe med den indre stemmen og lese og lære mer.

Når det gjelder jobb, ser jeg frem til en ny rolle på AKS, sammen med gode kollegaer. Jeg skal lansere mitt første nettkurs gjennom firmaet mitt på nyåret, og det gleder jeg meg også til! Ett nytt foredrag er booket, og jeg vil jobbe for at det skal bli flere. Bevegelse i jobbsammenheng handler om å sette nye mål og bevege meg mot dem. Jeg skal også bevege meg videre på skriveprosjektene mine.

Hjem- her vil det bli litt bevegelse, også når det gjelder familien. Det griper også inn i relasjoner, der jeg tenker at det blir noen bevegelser i året som kommer. Kjæresten og jeg har noen prosjekter og planer som vi vil bevege oss mot, i lag.

Jeg vil også bevege meg mer sammen med venner- og da mener jeg helt konkret. Danse mer, gå flere turer. Bli emosjonelt beveget.

Ro. Bevegelse. Og gode mål og intensjoner. Ønsker deg et riktig godt nytt år, og lykke til med å finne ditt ord og ditt nyttårsmanifest, om du ønsker å gjøre det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..