Lost In (gps) Translation


– Unnskyld, e detta veien te Lille Presteskjærs Fyr? – Nei… ikkje med mindre dokke tege ein friske svømmetur.

De siste årene har vi lagd ulike aktivitets – nyttårsløfter i familien. I år skulle vi blant annet besøke fem fyr. Vi har vært på Eigersøy fyr ved flere anledninger, besøkt Kvassheim fyr, Obrestad fyr og Tungenes fyr. I dag kom turen til vårt siste fyr, det idylliske, lille fyret i Rekefjord i Sokndal kommune. Vi visste at det er folk som leier ut fyret, men tenkte ikke over at vi faktisk ikke ville finne veien. Vi kjørte først innover mot Nordfjord, men da viste GPS – en at vi var på feil side av Rekefjord. Så vi snudde. Og kom til slutt til en anleggsplass, der vi kunne gå på en smal vei frem mot et utsiktspunkt. Det var der vi traff ei hyggelig dame som gikk tur med hunden, og som kunne vise oss fyret tvers over fjorden.

Det er egentlig ganske flaut å innrømme at vi klarte å gå oss vill i Rekefjord. Selv om GPS – funksjonen på telefonen åpenbart må ha misset. Men jeg må nesten bare si det, for vi har faktisk ikke klart å oppnå målet vårt. Det er ikke flere ledige helger som kan brukes til Fyrbesøk før jul. Så etter et kjapt familieråd fant vi ut at vi for å kompensere for manglende måloppnåelse skal leie Lille Presteskjærs Fyr en gang neste sommer, ta med oss gode venner, og overnatte. 

Her er en liten bildekavalkade over de andre fyrene vi har besøkt. Det har vært kjekke og lærerike turer, for vi har lest om fyrene før vi har dratt dit (kremt, minus det der lille fyret i Rekefjord som vi jo uansett ville finne…), vi har skapt gode minner, ungene har kost seg, og er klare for å lage nye aktivitets – nyttårsløfter for neste år.

Aksels første besøk på Eigerøy fyr – dvs så langt han kom. Dette var før vi fikk bæremeis.

En kald vårdag utenfor Kvassheim Fyr.

Gorm og Aksel

Obrestad Fyr

Kunstinstallasjon inne i et av husene som ligger ved Obrestad Fyr. «Text Rain».

Tungenes Fyr

Erik «surfer» bak Tungenes Fyr

Og helt til slutt…. Lille Presteskjærs Fyr. Bilde tatt «ein friske svømmetur onna».

En kommentar om “Lost In (gps) Translation

 1. Eg lige deg ! -Du vil nå langt viss du holle ud..heilt te topps då. Du har karisma i massevis, å e ein formidabel debatant , saklige og ikke minst deg sjøl, kje sant? Du ser lykkelige ud å he d godt å trygt! Einaste probleme eg kan skimta e att de flinkaste kandidatane velge seg vekk fra politikken, akså Ketil frå Bryne! I min «Enfoldighet» prøvde eg og dette i formannsab å kommunestyret. Blei utskjelde å neglisjerte itte adle kunstens regler, men tross då 4 hjerteinfarkt(så du ikke kan se) hadde eg elefanthud! Ble «klubba ner» noen ganger. men pytt det hva den elendige narkotikapolitikken eg ville forandra, å då må ein jo setta ting på spissen, ikke sant? Og utrolig nok ble det replikkordskifter etter «talene» mine, ofte 6-7 for å sette meg fast, it was fun. Men har god utdannelse, LO-kursene, NTL leder i Rogaland i di harde 70-årå ,Streikesjef for di «svakeste av de svake» i trygdeomorganiseringen,studieopplæringskurs og stikkordnotering og gikk opp og besvarte de fleste med litt humør.
  Og «vola» plutselig ble jeg Marit’s, Sissel, og Rolfs beste venn, og så bjynnte hun å klubbe sine folk for personangrep på meg i kommunestyret! Og te slutt, eg skrev ned de fleste, 95% av talene mine sjøl, love! Har utvandra ikkje pga. av mørke å skatt, men av helsemessige årsaker då både jeg og min for alltid kjæreste Anna min kone som har gitt oss 3 herlige sønner!!!!
  Betale rigeligt for meg her nere, ikke noe sosialhjelp eller sykehjem, bare private aktører!
  Liker ikke bemerkninger fra min barndomskamerat Svein Dybing fra Stavanger, som sier jeg «skryter » av at jeg ikke betaler skatt til Norge. Slike folk , som er proffe rådgivere bør sette seg litt mer inn i EØS og Skatteavtaler mellom landene i verden. Spm. Vil han at jeg skal skatte dobbelt både til Norge og Spania? jeg gidder ikke svare på slikt. Eller ser jeg at nestleder i AP har ryddet av veien «misforståelsen» av utvalgsleder i trygdeutvalget, som jeg nå er venn med.
  Stoltenberg 2 har jo nettopp undertegnet en revidert tilleggsavtale til EØS om at ALLE EU BORGERE KAN BOSETTE SEG I ALLE LAND i EU OG SKAL OPPRETTHOLDE FULLT UT SINE RETTIGHETER TIL ALDERS- UFØREPENSJON OG GRAVFERDSHJELP! Men dette går også begge veier, og det er noe nytt! EU borgere har nå rett til å motta oensjonfra det landet en får utbatalt høyeste uytelse, men ikke dobbelt, liksom skatter. Ære være AP d eneste partiet som har giddet å sette ned et utvalg for å utrede alt om Polakker, Rumenere, og f.eks. Pakistanere som «utnytter» det norske folketrygdsystemet!
  Lykke til videre med familien din og prøv å kombinere, er nok ikke lett, Ønsker deg og din familie alt godt og ber for deg og din familie. Bare ta kontakt hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med? men er jo en gammel pensjonist og ubrukelig f.eks. i FrP OG LO………

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.